KRISTON módszer
Kiknek ajánlott a Kriston Intim Torna?
Gyakorlati infók - KIT
Időpontok - KIT
Gyakorló óra
Visszajelzések
Kapcsolat, ár
Magamról
Jelentkezés
Email küldése
Feliratkozás hírlevélre

feliratkozás leiratkozás

KRISTON módszer

A KRISTON INTIM TORNA (KIT), alhas védő tréning nők, férfiak, gyerekek számára, melynek célja, hogy megelőzze, csökkentse vagy megszüntesse a gyenge záróizomból, rossz tápanyagellátásból, helytelen szokásokból adódó elváltozásokat.

A módszer kidolgozója Kriston Andrea.

"A 12 órás tréning tudatosabb szervvédelemhez, egészségesebb alhasi működéshez, örömtelibb szexuális élethez, irányítottabb záróizom működéshez vezet. A módszer előnye, hogy oktatási módszere mindenKIT képessé tesz annak megtanulására, akinek mozdítható a záróizma. Az alhas egészségét szolgáló egészségnevelési módszer,mely a medencefenéken elhelyezkedő harántcsíkolt izmok testtudat-fejlesztő, karbantartó tréningje a kontinencia képességének fokozására, a szexuális egészségért és a medencei szervek megfelelő helyzetének megtartása érdekében, nők, férfiak, gyerekek számára, prevenciós és önrehabilitációs céllal. A szervvédelem érdekében a tréning során végzett szokásáthangolás segítségével lehetővé válik a medencei szervek működésének hatékonyabbá tétele, illetve az alhasi szervek pszichoszomatikus elváltozásainak felismerése."

Családorvosi Fórum/Kriston Andrea

A módszerről megjelent könyvet a következő szakorvosok lektorálták és hagyták jóvá szakmailag (Dr. Lux Elvira-klinikai szakpszichológus, szexológus, Dr. Demeter János-szülés-nőgyógyász, urológus, Dr. Ritter László-proktológus, Dr. Simon Zsolt-urológus).

A módszer szakorvosok támogatottságát élvezi. A KIT könyv több, mint 120 ezer példányban fogyott el eddig.

A KIT: az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségnevelő program nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, megelőzési és szövetgyengeségből, keringési nehézségből illetve egyéb más funkciózavarból származó tünetek megszüntetésére, mérséklésére való törekvéssel.

A foglalkozás nem csupán tornagyakorlatokat tartalmaz. A test és a lélek nem választható el, így a foglalkozáson is teljességünk lesz munkáltatva. Mindegy hány évesen, kismamaként, nagymamaként, szült nőként vagy másban megvalósítóként, soványan, gömbölydeden, férfiként, műtöttként vagy megelőzési szándékkal jössz közénk. Nagy léptékekben azonos céljaink vannak. Boldogulni szeretnénk, szeretni, szeretve lenni, minél egészségesebben.

Az alhas területe sok „tabuzónát” rejt, és miután az itt előforduló történésekről lesz szó, ezért nagyon más, mint egy tornaóra. Ne aggódj, semmi kínos, kellemetlen, megszégyenítő a foglalkozáson nem érhet. Senkinek nem kell semmiről beszámolni. A tréner beszél, a hallgatók hallgatnak.

A résztvevők lépésről lépésre, elkerülhetetlenül sajátítják el a rejtett izmok tréningjét életkortól, ügyességtől, önbizalomtól függetlenül. A KIT módszernek ez az egyik előnye. Az oktatási módszertana mindenki számára sikert jelent, akik képesek a gátizmok tudatos kimozdítására bármilyen gyengén is.

A tréning végén minden hallgató egyéni programot kap problémájától, egyéb sajátosságaitól függően. A tréningen ennek érdekében minden jelentkező kérdőívet tölt ki a jelen állapotáról. Ezt a kérdőívet csak a tréning vezetője nézi meg, aki garanciát vállal arra, hogy az adatokat bizalmasan kezeli, az űrlapot az egyéni tréninggel együtt vissza is adja, az más kezébe nem kerülhet.

A tréningen nem cél, hogy kiscsoportos formában mindenki elmondhassa bánatát, tüneteit, szomorúságait. Cél, hogy önmagad felé megnyílj, és mi trénerek, abban segítsünk, hogy gazdagabban, könnyebben, erővel telve, hittel megerősödve menj haza, ami attól kezdve veled maradhat.

Lehet, hogy kérdéseid adódnak a módszerrel kapcsolatban. Ez esetben írj, és válaszolok.

Völgyi Rita vagyok, 2001-ben végeztem el a Kriston Intim TornaŸ trénerképzőt, ahol szakokleveles intim torna tréneri bizonyítványt szereztem. Az ott szerzett tudásomat minden évben továbbképzésem fejlesztem.

Megtalálsz a www.intimtorna.hu ajánlott trénerei között.

Keress a Facebook-on is.